Velkommen til Sergenten
Skal du holde firmafest, møde, udstilling eller konference, så har Alsik og Sergenten de optimale rammer for dit event.
Sergenten er hjemsted for Alsiks populære dinnerkoncerter, shows og gastronomiske events.
Men du kan også leje Sergenten til dit eget event.
Mission:
Dit event
Historien bag Sergenten
Historien bag navnet
Sergent og Sønderborg. Disse to ord har en stærk historisk tilknytning til hinanden.
I årtier blev Danmarks sergenter nemlig uddannet på kasernen i Sønderborg, og mange unge mænd og kvinder gjort tjeneste i vores smukke by. Sergenten er indrettet i de gamle værksteder, hvor de store militærkøretøjer blev passet og plejet med stor omhu.
På samme måde som mænd og kvinder i årevis strømmede til Sønderborg for at uddanne sig til sergenter, skal vores eventsted trække folk til Sønderborg, hvor der venter oplevelser, viden, netværk og vækst.
Derfor har vi døbt stedet Sergenten.
Historien bag de smukke røde bygninger starter dog længe før sergentskolens fødsel. De to store røde murstensbygninger er nemlig opført længe før.
Bygningerne blev indviet i 1907 og rummede marinestation og artilleriskole for den kejserlige tyske marine. Flere store krigsskibe havde i de efterfølgende år base i Sønderborg.
Som et lille kuriosum kan nævnte, at marinestationen den 6. november 1918 dannede ramme om en af de spøjse og legendariske episoder i Als’ historie. Her tog marinesoldaten Bruno Topff og et soldaterråd magten over marinestationen og dermed over øen Als. Sandsynligvis for at sikre ro og fred.
Tre dage senere trådte han tilbage og Als blev igen en del af Tyskland.
Nogle historier fortæller, at Bruno Topff skulle have udråbt Als til en selvstændig republik, men ifølge historikere er dette sandsynligvis en myte.
I 1926 flyttede Fodfolkets Sergentskole ind og dermed begyndte en lang samhørighed mellem sergentuddannelsen og Sønderborg kun afbrudt af en periode fra 1942 til 1961.
De mange sergentelever satte deres tydelige præg på Sønderborgs bybillede – og også byens natteliv.
De grønklædte soldater blev altid mødt med stor gæstfrihed i byen, og mange er senere vendt tilbage til Sønderborg for at besøge deres gamle uddannelsesby.
Sergentskolen lukkede den 4. april 2014, og de mange bygninger bruges i dag til andre formål.
Vi gør honnør for kasernen og sergentskolen, der har været med til at forme byens historie. Derfor kalder vi vores nye koncert- og eventsted for Sergenten.
Træd an!